Studijska poseta delegacije iz Slovačke Srbiji

skrug zapošljavanje 750x354Stalna konferencija romskih udruženja građana (SKRUG) – Liga Roma organizovala je sastanak povodom studijske posete delegacije iz Slovačke Srbiji u periodu 19-21.jula 2017, odnosno predstavnika ETP Slovakia – Centre for Sustainable Development, i NVO koja se bavi pitanjima stanovanja i zapošljavanja Roma, u okviru projekta RARE – Promena diskursa, promena praksi – Romi kao ljudski resursi. 

Sadržaj sastanka bio je predstavljanje modela reciklažnih i građevinskih zadruga u Nišu, kao primera dobre prakse zapošljavanja Roma.

Sastanak se organizovao u gradskoj kući u Nišu, između predstavnika grada Niša, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,  SKRUGa, i OCD Centre for Sustainable Development iz Slovačke, i NVOa koja se bave modelima zadruga.

Predstavnici iz Slovačke su: ETP Slovakia – Centre for Sustainable Development, Slávka Mačáková direktorka, saradnici Andrea Hagovska i Miroslav Pollak.

Skrug Liga Roma, OCD Centre for Sustainable Development iz Slovačke, predstavnici grada Niša, NVO kao i Ministarstva rada održali su radni sastanak u okviru projekta “Romi kao ljudski resursi” u kome učestvuje 20 partnerskih organizacija i institucija iz 13 zemalja Dunavskog regiona u partnerstvu sa Mađarskom.

 

Current Topics

Personal review

Publication

POSTANI ČLAN


SKRUG – LIGA ROMA vas poziva da joj se priključite u ostvarivanju strateških ciljeva Lige Roma.

info@ligaroma.org.rs

NEWSLETTER


SKRUG - LIGA ROMA


Beograd - Jug Bogdanova 12/IV/15
+ 381 11 26 21 003

Niš - Trg Kralja Aleksandra 2a
+ 381 18 42 46 940

Subotica - Somborski put 60
+ 381 24 55 46 97