Prilog o Ligi Roma - Amen ađes, 30.09.2018.

Pogledajte prilog o Ligi Roma, emitovan u okviru emisije na RTS-u "Amen Ađes", 30.septembra ove godine.

ligar2

 

Kultura Roma - tema prvog Građanskog foruma Roma

Prema rečima profesora Dragoljuba B. Đorđevića niškog sociologa kulturni identitet svakog naroda čine četiri elemenata i to: „Preciznije kazano, a i jeste opšteprihvaćeno stanovište, kulturni identitet i kojeg naroda određuju četiri elementa: jezik, vera, tradicija i kulturno nasleđe.”
 
Kultura Roma bila je tema prvog Građanskog foruma Roma koji je, obeležavajući 20 godina postojanja, organizovao YUROM Centar uz podršku Fonda za otvoreno društvo. Forum je okupio predstavnike grada Niša, donatorskih organizacija, nevladinog sektora istaknutih umetnika.
 
Ovaj TV paket je deo projekta „Romska Reč – Rromano Lafi“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Niša, na osnovu konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2018.godini.
 
 
 

"Govornica" 01.09.2018 - prof. dr Đokica Jovanović

Jedan od najuticajnijih i društveno najaktivnijih domaćih sociologa; autor kapitalne sociološke monografije “Prilagođavanje: Srbija i moderna“; rodonačelnik modernog građanskog aktivizma i nenasilnog bunta; stari skeptik i politički cinik, erudita i levičar novog kova. Pogledajte!
 

Konkurs za lokalnog koordinatora u Novoj Crnji u okviru EU projekta SKRUG i BFPE

free png megaphone announcement cheerleader megaphone clipart 2048Beogradski fond za političku izuzetnost/BFPE u saradnji sa Stalnom konferencijom romskih udruženja građana (SKRUG) – Ligom Roma raspisuje konkurs za poziciju lokalnog koordinatora/ke projekta “Uspostavljanje stambene i finansijske samostalnosti povratnika i interno raseljenih Roma kroz saradnju na lokalnom nivou” u okviru programa Delegacije Evropske unije u Srbiji “Improvement of living conditions of IDPs and returnees from readmission process in Serbia”.


Jedan od članova/ca projektnog tima biće i lokalni koordinator/ka koji će obavljati projektne zadatke iz lokalne kancelarije u Novoj Crnji.

OSNOVNA ZADUŽENJA:

 • Koordinacija projektnih aktivnosti na lokalu (pravljenje baze podataka o povratnicima i interno raseljenima Romima; izrada socijalnih karata; organizacija profesionalnih obuka; koordinacija i neposredni nadzor radova na rekonstrukciji i popravci kuća; organizacija okruglog stola; organizacija studijskih poseta i druge aktivnosti);
 • Kontinuirana komunikacija i saradnja sa Opštinom Nova Crnja;
 • Priprema izveštaja o sprovođenju aktivnosti.


ZAHTEVI:

 • Minimum srednja stručna sprema;
 • Minimum 3 godine iskustva u upravljanju i administriranju projekata organizacija civilnog društva;
 • Odlične organizacione i komunikacijske veštine;
 • Odlične veštine timskog rada;
 • Analitičnost i preciznost;
 • Razvijene digitalne kompetencije (osnove MS Office paketa, pretraga interneta, društvene mreže);
 • Odlicno poznavanje srpskog i Romskog jezika;
 • Poželjno previbalište kandidata u blizini opštine Nova Crnja (okvirno do 100km)

Više detalja o konkursu pogledajte OVDE.

Molimo zainteresovane kandidate da dostave svoje prijave odnosno CV, motivaciono pismo i preporuku jednog od prethodnih poslodavaca na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnije do 03. septembra 2018. godine.

 

Strana 1 od 62

Aktuelnosti

Lični osvrt

Publikacije

POSTANI ČLAN


SKRUG – LIGA ROMA vas poziva da joj se priključite u ostvarivanju strateških ciljeva Lige Roma.

info@ligaroma.org.rs

NEWSLETTER


SKRUG - LIGA ROMA


Beograd - Balkanska 18, TC Ivanijum, lok 94
+ 381 11 36 71 568

Niš - Trg Kralja Aleksandra 2a
+ 381 18 42 46 940

Subotica - Somborski put 60
+ 381 24 55 46 97